January 10, 2011

Still Counting Days,,,

Salam,

Mula-mula nak gtau yg kandungan i dah masuk 39weeks...still xder tanda2 nak bersalin...masih menunggu sign of pregnant...even my frens pun rmai yang due date same cam i dah bersalin..congrats to fara, za and zatil also...hehehehe...actually Allah s.W.t bb nak nak uji even kita nie jenis yang bersabar atau tidak..insyaallah masanyer akan tiba...just keep waiting n always pray to Allah s.W.t smoga i and bb selamat....

Manyak jugak i dapat info daripada many blogger yang dah ada pengalaman bersalin n anak..totally i kne prepare dari segi mental n fizikal..air selusuh ngan akar bunga siti fatimah i xminum g..since rmai yang cakap kalo dah kuar tanda nak bersalin, "baru la u minum"..so tunggu la kuar tanda baru la minum itu pun kalo sempat n i ingat...hehehehehe..

Di sini juga i nak ucapkan thanks to my elder sister, sister, brother in law, my mom n dad n xlupa gak kepada my niece yang sudi menjenguk adik/anak/makcik di Putrajaya..sangat2 terharu...skang nie cam2 perkara nak di pk...hehehehe...persiapan untuk menyambut kelahiran bb ku..Semalam sempat i g MYDIN untuk beli kain batik (borong yang murah2 jer-6 helai)-barang2 yang nak dibawak ke umah my parents tuk proses berpantang...xtau la berpantang t camner..coz  i nie kuat makan...lei ke nak control makan?..insyaallah lei..doa2kan..


January 4, 2011

Jalan-jalan, Bersiar-siar dan Makan-makan

Salam...

Semenjak kandungan i masuk @38weeks ini (sebenarnya sebelum nie pun i memilih makan gak...nak makan mahal2 jer...sampai kopak gak duit hubie i..)...asyik nak makan mewah2 ajer...yang tak larat nyer dah sarat mengandung nie pun nak berjalan-jalan g...i memang tak lei duk diam kat umah...erm...sampai i kne mare ngan my mom n dad, kak ipar n hubie...hehehhe...i ckap insyaallah xder pe2 buruk berlaku...tawakal pada Allah s.w.t...degil i niekan..berikut merupakan aktiviti yang i wat sepanjang cuti yang ada...hohoh00h0h0

Date : 31.12.2010
Location : Restoran Padi, Cyberjaya
Time: 10.30 pm

sowi kamera xbepa nak cantik..see my 'bump'
yang semakin nak meletop


Date: 01.01.2011
Location: Kenny Rogers Roasters, Giant Damansara
Time: 6.00 pm



Actually i celebrate bezday my sister yang ke-11...lambat wish kat dier...xsempat nak candid hidangan plate besar kami iaitu ayam quarter meal masing2...coz lapau bebenor...hihihihi

Date: 02.01.2011
Location: Rumah Pengantin Perempuan, Klang Meru
Time: 12.00 pm

Masakan JAWA yg sedap n dijamu ngan air sirap dan soya buatan sendiri...memang i bertambah2 makan...hohhohoho..ramai sangat orang masa nie...sesak nafas gak lar i...xp sempat diselamatkan oleh hubie i...Actually i ikut rombongan belah laki yang pakai baju pengantin kaler purple nak ke pink gtu...congrats both of u..

Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...